Wednesday, June 1, 2011

apabila cik ella ke dapur

assalamualaikum...

hye uollss..tengah buat apa tu? sihat?
hehehehe..
hari ni cik ella nk ajak korang semua ke dapur..


percubaan pertama cik ella buat kek keju atau pn lebih dikenali dengan panggilan
"cheese cake"
tak susah pn nk buat cheese cake nie...

bahan-bahannya adalah:
3 biji telur ayam..pastikn telur ayam asli ye bkn tiruan.bkn juga telur itik...
250gram tepung optima..bkn tepung jagung..bkn jgak tepung gandum...
2 sudu minyak masak..kalau tak de minyak masak korang gunalah minyak tanah..
seketul keju..keju apa2 pn bleh..tapi kalau nak sedap bli keju mahal la..
setengah tin susu pekat manis

ok dh ada semua bahan-bahan berkenaan?
cara-cara nk buat pulak senang je...
korang humban semua tu dlm mangkuk pastu korang putar smpai sebati...
 dan akhirnya ni lah die
cheese cake cik ella =D
hahahah yg ni dh kene makan...
hahahhahahaha
sori ek xberapa cntik..
i memang tak de seni...

ok tu je pelajaran hari nie...
ada sapa2 nk tempah? pliz leave a comment k..
ahaks ^_^


p/s: never try my recipes =p



10 comments:

tieha blacky said...

lapo. hehe

cik ella said...

lapo ek?? meh nk suap =D

Bella One ♥ said...

pandainye buat kek.
nampak sedap =)

jom singgah blog bella pulak

SyazWaniAmira said...

thanks for the recipe..
yummy,, nk try jgk nati... :)

WaNi^^ said...

wahh , mcm sedap je , hhe

ZouL said...

fuyooo..cheese cake tu..haha..malangnye ZouL alergik dgn cheese T_T

cara termantap naikkan traffic + backliks

khai said...

gulp..terliur saye ^^

Nor Suhaiza said...

lapa suda bah ini...hik3..
erm..nsib x tnjuk chocolate cheese cake.kalo ag la terliur...
ngeeee~~~

.izzatul.hazwani. said...

oo..sedap!! buat satu utk sy . hehe

teynteyn the doll said...

cedapnyeeee nk sikit~~~